Spotcorrector

Wat is thermo-coagulatie:

  • Coagulatie is een techniek waarbij goedaardig huidweefsel wordt weggebrand
  • Bij coagulatietherapie worden de vaatjes dicht gebrand met behulp van een minuscuul naaldje en stroom. Met het naaldje worden de gesprongen bloedvaatjes aangeprikt en een stroomstootje zorgt er vervolgens voor dat het vaatje wordt dichtgeschroeid.
  • Coagulatietherapie kan vaak binnen een half uur tot een uur worden uitgevoerd. Voor een optimaal resultaat zijn meestal meerdere behandelingen nodig. Hierbij zal vaak een wachttijd van 4 weken tussen de behandelingen worden gehanteerd.

Het principe van thermo-coagulatie maakt gebruik van trillingen met zeer hoge frequentie, die een warmte-effect veroorzaken, het lokaal opwarmen van het adertje. Door deze opwarming stollen de eiwitten en verdwijnt het adertje. Het opwarmen gebeurt door middel van een hoogfrequente energiepuls. De bloedvaten worden middels een naald door het warmte-effect verschrompelt.

Indicaties:

 

-       Pigmentvlekken

-       Oneffenheden

-       Rode Puntjes / Bloedblaasjes

-       Fibromen / Steelwratjes

-       Couperose

-       Tele’s & Spider Naevi

Contra-indicaties:

 

-       Melanomen

-       Pacemaker

-       Hartritme stoornissen

-       Bloedziekte

-       Bloedverdunners

-       Koorts

-       Epilepsie

-       Chemotherapie

-       Zwangerschap

-       Suikerziekte

-       Herpesinfectie

Cosmetisch Resultaat:

Het cosmetisch resultaat is afhankelijk van een aantal factoren:

  • De locatie: Coagulatie wondjes genezen in het gezicht vaak fraaier en minder opvallend dan ergens anders op het lichaam.
  • De grootte van de behandelde plaats: Hoe groter het te behandelen gebied is, hoe groter en daardoor opvallender het uiteindelijke littekentje zal zijn
  • De verzorging van de huid na de ingreep: Het nat laten worden van het verse wondje wondinfectie en blootstelling aan de zon kunnen het cosmetisch eindresultaat nadelig beïnvloeden.

Hoe moet de huid worden verzorgd na de ingreep:

Het is verstandig de wondjes na de ingreep minstens 5 dagen droog te houden. Hoe droger de plekjes blijven hoe mooier ze genezen.

  • Het is verstandig om de behandelde plek gedurende tenminste 2 weken niet bloot te stellen aan fel zonlicht in verband met de kans op pigmentatieafwijkingen.
  • De huid dient na het afvallen van het korstje in te worden gemeerd met een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor van minstens SPF50.