Acne

Wat is acne?

Meestal begint acné in de puberteit wanneer de huid door hormonen allerlei veranderingen ondergaat. De talgklieren in het gezicht, op de rug en op de borst worden groter en maken meer talg of huidsmeer aan. Als er te veel talg wordt gemaakt, hoopt het zich op en kan de uitvoergang van de talgklier verstopt raken. Deze talgophopingen worden mee-eters of comedonen genoemd. Er zijn zwarte en witte mee-eters. Ook bevinden zich in de talgklieren bacteriën die zich snel kunnen vermenigvuldigen, ze zetten talg om in vetzuren. Door de opgehoopte talg en de irriterende vrije vetzuren zet de verstopte holte steeds verder uit en scheurt uiteindelijk open. De irriterende stoffen komen in de aangrenzende huid terecht en veroorzaken daar een ontsteking. Hierdoor ontstaan puistjes en pukkels.

ONDERHUIDSE ACNE

Onderhuidse acne is een vorm van acne waarbij de puistjes onderhuids blijven. Deze onderhuidse ontsteking veroorzaakt rode zwellingen op de huid, maar manifesteert zich niet als puistjes. De huid moet de ontsteking onder de huid verwijderen. Met de Courtin-behandeling worden bestaande ontstekingen sneller geëlimineerd en worden nieuwe ontstekingen geremd. De huid verbetert zichtbaar. Onderhuidse acne komt vaak voor in combinatie met actieve acne, in beide gevallen is de oorzaak moeilijk vast te stellen en is de behandeling een langdurige aangelegenheid. Bij een actieve behandeling met Courtin tea tree producten kan echter een zeer goed resultaat worden behaald. 

ACTIEVE ACNE                                                        

Bij actieve acne vormt zich een ontsteking in de huid die zich naar buiten verspreidt. Dit komt naar voren met puistjes die na verloop van tijd een wit hoofd ontwikkelen. Onderdeel van de behandeling is het professioneel reinigen en verwijderen van alle onzuiverheden zonder littekens. Deze Courtin-behandeling reinigt en kalmeert je huid. De ontwikkeling van nieuwe ontstekingen wordt geremd waardoor puistjes tot een minimum worden beperkt.

Hoe kunnen acne, mee-eters en (jeugd)puistjes ontstaan?

 • Door te veel dode huidcellen, afsluiting van de uitvoergang van de talgklier
 • Verhoogde talgklierwerking
 • Stress
 • Erfelijke factoren
 • Micro-organismen
 • Voeding
 • Hormonen / menstruatie / zwangerschap
 • Mechanische factoren (wrijving of druk) bv. Mondmasker (masqne)
 • Roken

Hoe kom ik van mijn acne, mee-eters en (jeugd)puistjes af?

Door niet al te agressieve producten te gebruiken, want deze producten werken namelijk sterk ontvettend en de huid reageert daar juist averechts op en gaat nog meer talg aanmaken.

Veel in de zon liggen en hopen dat de huid uitdroogt verergerd juist vaak de acne.

 • Maak een afspraak bij All Seasons Beauty Studio voor een vrijblijvende intake gesprek
 • Volg het behandelplan en onze adviezen voor thuis correct op met de juiste producten
 • Eet gezond en drink veel water
 • Neem voldoende nachtrust
 • Ververs regelmatig uw kussensloop (BEAUTYPILLOW zie info)

Zorgvuldig behandelen

Het onzorgvuldig uitknijpen of krabben van puistjes werkt ontstekingen en littekens in de hand. Doe dit dus nooit zelf, maar laat ons dit doen.

Acne is een veel voorkomende huidaandoening. Er bestaan verschillende soorten acne en er zijn diverse oorzaken voor acne aan te wijzen. Zelfs de lichtere vormen van acné vereisen vaak langdurige aandacht. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal om ervoor te zorgen dat de acne ‘rustig’ wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

 

Hoeveel acne behandelingen heb ik nodig om definitief van mijn acne, mee-eters en (jeugd) puistjes af te komen?

Helaas kunnen wij u nooit van te voren exact vertellen hoeveel behandelingen er bij u nodig zijn om definitief van uw acne af te komen. Dat ligt namelijk aan een heleboel factoren.

Aan hand van een gratis intake gesprek en een huidanalyse kunnen wij u preciezer het aantal behandelingen aangeven. Thuisverzorging na de behandeling is van essentieel belang voor een optimaal en blijvend resultaat op de lange termijn.

 

Thuisverzorging bij acne, mee-eters en (jeugd)puistjes

Belangrijk is dat u uw huid op de juiste wijze reinigt en de juiste verzorgingsproducten hiervoor gebruikt. Tijdens het intakegesprek wordt u duidelijk welke acne soort u heeft en welke behandeling geschikt is voor uw huid. We maken voor uw huid een speciaal behandelplan en u krijgt van ons diverse tips en adviezen mee zodat uw acne snel passé is.
 

Behandelingen die in te zetten zijn bij acne zijn: