Couperose

Wat is couperose?

Couperose is een netwerk van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op de wangen, kin, neus, hals of decolleté. Couperose is in principe onschuldig, maar veel mensen vinden het wel vervelend.

Couperose is vaak lastig te camoufleren en bij grote temperatuurverschillen kan het gezicht rood aanlopen en heel warm worden. Eenmaal verwijde vaatjes trekken niet meer vanzelf weg.

 

Hoe ontstaat couperose?

Bij couperose zijn de vaatwandjes verzwakt. Dit gebeurt geleidelijk, meestal door veroudering van de huid. Veel buiten zijn in weer en wind, en blootstelling aan UV-straling kunnen couperose verergeren. Bij couperose speelt ook erfelijke aanleg een rol: de sterkte van de vaatwanden is erfelijk bepaald.

Beinvloedbare factoren die couperose kunnen verergeren:

  • Roken
  • Hormoonveranderingen / zwangerschap
  • Te heet douchen / baden / stomen
  • Alcohol
  • Sommige medicatie
  • Een trauma aan de huid
  • Zon
  • Sauna

Couperose kan ook een symptoom van onderliggende huidproblemen zijn, zoals rosacea.

Hoe kom ik er vanaf / wat is de beste couperose behandeling?

Door middel van coagulatie met de SPOTCORRECTOR verdwijnen deze vaatjes direct. Wij gebruiken bij deze couperose behandeling een heel dun naaldje die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden inwendig dicht stolt/brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen weg is. Het beste is om na de couperose behandeling niets aan de huid te doen.

Is een couperose behandeling pijnlijk?

U voelt tijdens de behandeling een warm naaldje die de haarvaatjes dicht brand. De behandeling is vrijwel pijnloos. Bij de neusvleugels voelt u iets meer omdat daar meer zenuwen zitten, maar het is zeker goed te doen. 

 

Hoeveel behandelingen heb ik nodig om van mijn couperose af te komen?

Afhankelijk van hoeveel haarvaatjes behandeld moeten worden, zijn er meestal meerdere behandelingen nodig. Deze zullen dan met een tussentijd van 3/4 weken elkaar opvolgen. Zo heeft de huid tijd om te herstellen.