Spider Naevi

Hoe ziet een spider naevi eruit?

We zien een centraal rood vaatbultje (speldenknop grote) waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren als poten van een spin. Voorkeurslokalisaties zijn het gelaat, de hals, nek, handruggen en onderarmen.

 

Hoe ontstaat een spider naevi?

Deze kunnen aangeboren zijn, maar ook later ontstaan door beschadiging. Een spider naevi ontstaat door een plaatselijke verwijding van een klein huidvaatje. Hormonale factoren zouden hierbij een grote rol spelen. Ook veel gebruik van alcohol, gekruid voedsel en de zon spelen een rol.

 

Wat is de behandeling van spider naevi?

Spiders zijn volkomen onschuldig en hoeven niet behandeld te worden. Bij cosmetische klachten kunnen ze worden weggebrand (zogenaamde “coagulatie”) met de SPOTCORRECTOR

We gebruiken bij deze behandeling een heel dun naalde die onder invloed van stroom de haarvaatjes in enkele seconden dicht brand. Er kan zich een klein korstje vormen, dat gemiddeld na 5-7 dagen verdwijnt. Het beste is om na de behandeling niets aan de huid te doen. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. De behandelingen zullen met een tussentijd van 3-4 weken opvolgen. Dit zodat de huid de tijd heeft om te herstellen.

Behandeling Spider Naevi